Portimao - Portugal

Het circuit
Heeft het circuit van Portimao een introductie nodig? Eigenlijk niet, maar we doen het toch. Het circuit van Portimao is een motorsportcomplex in de warme en zonnige Algarve in het zuiden van Portugal. Het is ontworpen als een van de meest hoogwaardige faciliteiten in Europa, met de nadruk op veiligheid en een paddockcomplex van wereldklasse. Sinds het moment dat de MotoGP en F1 weer teruggekeerd zijn, is het circuit alleen maar populairder geworden. Het is een favoriet van zowel racers als trackday rijders.

Met wat wordt beschreven als een achtbaan van een circuit combineert dit opwindende en unieke circuit 9 rechtshandigen en 6 linkshandigen in één snelstromend, breed lint van asfalt. De bochten en rechte stukken volgen elkaar op in een spannend ritme met sterk geaccentueerde afdalingen. De golvingen van het circuit, enkele lastige hellingen en blinde toppen maken dit een fysiek en veeleisend circuit, hoewel de enorme afloop het zeer vergevingsgezind maakt als de adrenaline de overhand krijgt.

Paddock, pitboxen & faciliteiten
De paddocks zijn zeer ruim en heeft het alle faciliteiten die je mag verwachten. Zo is er een restaurant aanwezig waar je o.a. kunt lunchen, zijn er toiletten aanwezig in de pitboxen.

Je kan ervoor kiezen om een pitbox plek te reserveren of een hele pitbox te huren voor jezelf en deze delen met een groep vrienden. Wanneer je een pitbox plek neemt gaan wij een pitbox indeling maken. Geef gerust aan met wie je in de pitbox wilt staan (max 12 rijders per box).

Transport van motor en spullen
Het transport wordt gedaan met onze eigen kratten in samenwerking met onze vaste transporteur. De kratten hebben een formaat van 132 cm x 242 cm. Hier staan spullen op voor 2 personen.

Probeer gereedschap etc. mee te nemen in tassen i.p.v grote vierkante kisten of koffers. Met slim passen en meten krijg je alles mee wat je normaal ook tijdens een trackday gebruikt.

De motor op het krat is verzekerd voor diefstal, brand, ongeval en verlies tot een maximale waarde van € 7.500,-. Voor € 25,- kun je de verzekering opwaarderen naar een totale waarde van € 20.000,-.

Data voor transport (brengen en halen) is als volgt;

Brengen
Nog te bepalen

Halen
Nog nader te bepalen i.v.m. de feestdagen

Locatie brengen & halen
Omgeving 

Bij het transport is plastic seal om alles op het krat bij elkaar te houden in begrepen.

Schade ontstaan door wrijving tijdens het transport valt niet binnen de verzekering. Let daarom goed op hoe je het krat bepakt. Maak daarom gebruik van verhuisdekens of doeken om de motor heen en voorkom wrijving schade van spullen tegen de motor.

Hotel
Het 5-sterrenhotel Monchique Resort & Spa met goede reputatie voor service en kwaliteit ligt op 20 minuten rijden van het circuit en 20 minuten rijden van de binnenstad van Portimao.

Het arrangement is inclusief ontbijt. Het hotel heeft tevens een fantastisch dinerbuffet welke door een chef-kok elke dag met verse vis- of vleeskeuzes van die dag wordt maakt. Je kan het diner voor € 37,50 per avond toevoegen bij jouw inschrijving. Wil je liever ergens anders eten? Dan zijn er genoeg heerlijke restaurants te vinden in Portimao. Let wel op dat het laagseizoen is en restaurants wellicht dicht zijn.

De kamers worden op basis van 2 personen ingedeeld. Geef een voorkeur aan met wie jij de kamer wilt delen. Bij geen voorkeur maken wij een indeling. Het is ook mogelijk om een kamer voor jezelf te hebben, zie optie bij boeken.

Vergeet niet dat je van harte welkom bent om een ​​partner of het gezin mee te nemen. Geef dit aan bij het boeken van jouw deelname. Liever een extra nacht? Ook dat is mogelijk om te boeken.

Website hotel

Adres hotel
Lugar do Montinho
8550-232 Monchique
Portugal

De overnachtingen zijn op de volgende dagen:
1e nacht –  donderdag 19 december
2e nacht – vrijdag 20 december
3e nacht – zaterdag 21 december
4e nacht – zondag 22 december (extra nacht voor zondag op maandag)

De extra nacht is los te boeken. Houd rekening met de reistijd vanaf het circuit terug naar het vliegveld (Faro +- 50 minuten) en 1.5/2 uur voor aanvang van de vlucht aanwezig te zijn op het vliegveld.

Tanken
Op het paddock is er een tankstation aanwezig, maar wij raden sterk af om hier te tanken. Het circuit vraagt gemiddeld € 1,- meer per liter dan tankstations buiten het circuit. Neem jerrycan(s) mee bij transport van de motor. In de omgeving en in Portimao stad zijn tankstations aanwezig.

Paddock & bandenservice: Partner RR MOTORSPORTS Paddockservice is aanwezig met paddock & bandenservice. Banden nodig tijdens het evenement of voordat het evenement begint? Bestel dan je banden bij RR Motorsports.

 Fotograaf: Ad Kieviet en/of Marion Emeis van Wegraceninfo.nl is aanwezig om iedereen te fotograferen.

Wat is er niet inbegrepen?
Jouw vlucht naar Portugal zul je zelf moeten boeken. Dit kun je doen met vluchten vanaf o.a. Amsterdam en Rotterdam naar het vliegveld van Faro. Via o.a. vliegtickets.nl kun je tickets vinden die past bij jouw wensen. Bespaar geld door alleen met handbagage te reizen. Het krat is groot genoeg om daar extra kleding of andere spullen aan toe te voegen.

Je zal een auto moeten huren om jezelf vanaf het vliegveld naar o.a. het hotel en het circuit te kunnen verplaatsen. Op o.a. het vliegveld van Faro zijn meerdere autoverhuur bedrijven aanwezig waarbij je een auto kan huren tegen scherpe prijzen. Kom je met een aantal vrienden? Huur dan een auto samen