Hoe schrijf ik mij voor een event en hoe regel ik de betaling?

Ga naar de pagina Inschrijven en klik op inschrijven bij de circuitdag van Uw keuze .. Nadat je volledig ingevuld formulier is verzonden, krijgt je onmiddellijk per kerende op het scherm een bevestiging van je inschrijving en je betaling want deze hebt u reeds voldaan via BC ...

Ik heb geen circuitervaring. Kan ik bij jullie terecht?

UITERAARD ! Deelnemers zonder circuitervaring worden steeds bij de groep 'Beginners' ingedeeld. Zij krijgen ook de algemene briefing, een veiligheidsbriefing. De eerste sessie worden de beginners begeleid met bijzondere aandacht voor de ideale lijnen ed ( zie meer info bij niveau's ). Tussen deze sessie's geven wij in ons leslokaal 4 uitgebreide theoretische lessen die ervoor zorgen dat u de juiste technieken worden aangeleerd. Wij volgen deze groep nauwgezet op en sturen bij waar nodig is. U kan ook genieten van 2 a 3 vrij rijden sessie's maar indien u dit wenst kunnen wij u ook een persoonlijke begeleiding aanbieden tijdens deze sessie's en dit zonder extra kosten

Mijn motor is niet verzekerd. Is dat een probleem?

Neen! Om op een circuit te rijden is geen verzekering, rijbewijs of inschrijvingsbewijs nodig. Als je met je motor op de openbare weg rijdt uiteraard wel. Bijvoorbeeld om naar het circuit te rijden met je motor dien je deze documenten uiteraard wel bij te hebben en dient je motor ingeschreven te zijn en voorzien van de wettelijke nummerplaat.

Ben ik verzekerd op circuit voor een ongeval met een andere deelnemer?

Neen, op het circuit ben je niet verzekerd. Je bent verantwoordelijk voor de eigen kosten en je kan die nooit verhalen op iemand anders, ook al ben je wel / niet in een fout voor de valpartij. 

Zie voorbeeld van een formulier "Afstand van verhaal".

Ik heb een sportuitlaat op mijn motor. Is dat een probleem?

Op het circuit van Croix is in principe 100db de limiet doch dit wordt nooit gecontroleerd!

Op het circuit van Clastres is 96 dB de limiet.

Op het circuit van Mettet staat een maximale geluidsemissie van 94 db. Een originele uitlaat is verplicht ofwel een vervangingsuitlaat met db -killer. Slechts na keuring van je motor kan je de baan op. In Mettet wordt de geluidsemissie ook dynamisch (rijdend) gemeten, deze is dan 101 db. Deze meting gebeurt langs het rechte stuk aan de pitlane.

In ieder geval moet een sportuitlaat steeds voorzien zijn van een db killer.

Welke motorkledij is aangewezen / verplicht op circuit?

De deelnemer dient te zijn in een ééndelig lederen pak (met uitzondering van deelnemers in de beginnersgroep. In deze beginnersgroep is eventueel een tweedelig motorpak in ander materiaal zoals cordura of gore-tex dragen. Motorlaarzen en motorhandschoenen. Een rug beschermer is verplicht.   

Is een motorrijbewijs nodig?

Neen, op het circuit is geen motorrijbewijs nodig. Je dient wel over de motorbeheersing te beschikken. De minimum leeftijd voor deelname is trouwens 16 jaar. 

Is er bandenservice aanwezig? 

Daro banden (nieuwe naam van Daromotorshop) zal altijd aanwezig zijn met slicks en semi slicks van Pirelli & Metzeler. Deze maar ook uw eigen banden kunnen ze plaatsen op de velg MAAR ook op de motor. Balanceren doen ze met een elektronisch balanceer machine! Remblokken, motorolie, kettingspray, Rainx, bandenwarmers, kettingen, kneesliders en nog meer zal ook te koop worden aangeboden aan zeer democratische prijzen. 

Technische controle

Ieder op zich is verantwoordelijk voor de goede staat  van zijn motorfiets en rijdersuitrusting.  Hier alvast wat aandachtpunten !

-  remmen ( blokken en vloeistof )

-  banden ( druk en slijtage )

-  kettingspanning

-  olie dichtheid ( carter , olie vuldop , keerringen voorvork)

-  los hangende kuipdelen

Wij controleren ter plaatse nog eens extra op : 

-   olieverlies aan voorvork 

-   loshangende en staat van kuipdelen

-   staat & ophanging van de uitlaatdemper 

-   lekkages aan carter en olievuldop 

Waar kan ik benzine tanken?

Wij zullen altijd een aantal jerrycans bij hebben (ca 100L)

Op het circuit van Croix is er geen benzinepomp. Daarvoor dien je naar het dorp Saint Pol Sur Ternoise te rijden of zelf je benzine mee te brengen.

Op het circuit van Clatres idem. Benzine moet je halen ofwel op een vijftal kilometer van het circuit in het dorpje Saint-Simon, ofwel bij het Total benzinestation te 80400 HAM, route de Chauny 37. (13 km van het circuit !!).

Vlakbij het circuit van Mettet is wel een benzinepomp met bancontact. 

Is er electriciteit aanwezig in de paddock?

Op Croix, Mettet, Folembray en Clastres is er electriciteit beschikbaar.  

Op Clastres was dit vroeger niet altijd aanwezig, dit zou intussen opgelost moeten zijn.

Tijdens het circuitevenement zelf is altijd een stroomgroep actief waarop iedereen kan aansluiten.

Worden er foto's genomen van de deelnemers?

Gedurende de hele circuitdag worden principieel door een professionele fotograaf kiekjes gemaakt.   

De beschikbaarheid van deze circuitfotograaf wordt vooraf aangekondigd in de mail die U een week voor de circuitdag zal ontvangen.

Wat bij een valpartij?

We raden iedereen aan een reisbijstandsverzekering te nemen voor het geval je gekwetst en gehospitaliseerd wordt na een valpartij.  

Breng ook je Europese ziekteverzekeringskaart mee. We raden ook aan om enkele klevers van de mutualiteit bij je te hebben. 

Het is aangeraden dat je vergezeld bent door iemand die je kan bijstaan in geval van pech, ongeval ed   

Hoe annuleer ik een circuitdag.

Zoals vermeld in de algemene voorwaarden die elke piloot dient te lezen en ter goedkeuring dient aan te vinken bij inschrijving , kan je tot 1 maand voor het event je circuitdag annuleren door ons te contacteren via het contactformulier op onze website.

Tot één maand voor de circuitdag kan je uw betaling omzetten in een voucher van uw betaalde waarde min 15 € , deze laatste dient om onze administratieve en transactie kosten te dekken. Deze bon is 1 jaar geldig en kan doorverkocht worden ( wij willen u daar gerust bij helpen ). De laatste 30 dagen voor aanvang van de circuitdag is er geen  annulering of terugbetaling meer mogelijk maar u kan uw dag wel doorverkopen. De nieuwe piloot dient zich wel even aan te melden door een mail te versturen met de reservatie nr en zijn gegevens

EEN UITZONDERINGEN MAKEN OM WELKE REDEN DAN OOK IS NIET MOGELIJK.

Kandidaten die wegens een overboeking dienen geweigerd te worden , hebben het recht het volledige bedrag terug te vragen of deze dag naar een andere dag te verplaatsen. Wanneer er een dag niet kan doorgaan wegens corona zullen wij naar iedere ingeschreven en betaalde klant een voucher doormailen die later kan gebruikt worden van het volledige bedrag ! Er worden nooit terugbetalingen gedaan ! 

Voor andere vragen? Klik hier! en wij sturen u zo snel mogelijk antwoord.

Wil je persoonlijk telefonisch contact? Geen probleem. Zie onze pagina 'Contact'