Mettet

Adres: Rue Saint Donat 6 B-5640 Mettet

GPS coördinaten: N50°18'12',E4°39'17'

dB-limiet:

Breedte:

Lengte:

www.circuit-mettet.be

Het nieuwe circuit (Complexe Jules Tacheny) in Mettet is een project gerealiseerd door de vereniging 'RUMESM' (Royal Union Entre-Sambre-et-Meuse).  Het resultaat is een uitdagend circuit voor moto's voorzien van alle faciliteiten en met de respectabele lengte van 2.310 meter.  
De omloop met een breedte van 12 meter (14 meter op de rechte lijn start/finish met een lengte van 500 meter) is daarenboven voorzien van een variatie aan bochten met als resultaat een circuit dat alles in zich heeft om het de motorrijder 100 procent naar de zin te maken.  


 


GELUIDSEISEN - CONTROLE

De motor mag maximum een aantal decibels produceren. Om aan ondervermelde geluidseisen te voldoen, is het principieel voorzien te rijden met originele uitlaten.  Vervangingsuitlaten zijn toegelaten doch dienen verplicht voorzien te zijn van een db killer, anders komt de motor het circuit niet op. 

Statische meting : Maximum 94 db.  (enkel voor de twee snelste groepen)

De meting gebeurt op een afstand van 50 cm gemeten onder een hoek van 45 ° (gemeten vanaf het middelpunt van de uitgang van de uitlaat, minimum 20 cm van de grond) bij een toerental van de motor afhankelijk van de cilinderinhoud en het aantal cilinders. (zie tabel FIM)

Dynamische meting : maximum 101 db

Deze meting gebeurt door een medewerker van het circuit Mettet die vanuit de pitlane metingen verricht bij de doortocht van de motoren op het rechte stuk.

OPGELET

De statische meting gaat door op evenementen gedurende weekends en feestdagen en dit enkel voor de twee snelste groepen! De dynamische meting gebeurt op ALLE evenementen, zowel tijdens weekdagen als weekends en feestdagen.

Een rondje op het circuit


Gegevens circuit

R.U.M.E.S.M.
(Royal Union Motor Entre Sambre et Meuse)

Secrétariat
Rue Saint Donat 6
B-5640 Mettet

Tel: +32 (0)71 71 00 80
Fax: +32 (0)71 71 00 81
http://www.circuit-mettet.be

Infrastructuur - overnachting

De dag voor het evenement kan u vanaf 20.00 uur de paddock A oprijden.  Daar is sanitair en ook stroom voorzien. Er zijn voldoende stroomkasten.  U kan overnachten op de paddock of in hotels/campings in de buurt.  Zie lijst Er zijn geen boxen.  Benzine kan u halen op 500 mm van de paddock (aan het café). Er is restauratie mogelijk op het tweede verdiep van het paddockgebouw.  Reservatie noodzakelijk 's morgens.   Op 500 meter van het circuit is een frituur en ook een benzinepomp..

Route

GPS: N N50°18'12'   E4°39'17'

Google maps

Hotels

Hotels in de buurt

Restaurants

Restaurants in de buurt