Croix en Ternois

Adres: RN 39 62130 CROIX EN TERNOIS

GPS coördinaten: N50°22’43”,E02°17’48”

dB-limiet: open uitlaten toegelaten

Breedte:

Lengte:

www.circuitdecroix.com

Het circuit van St Pol/Croix-en-Ternois is gehomologeerd voor autosport tot Formule 3 en motorraces categorie Promosport tot 1000 cm3. De piste heeft een lengte van 1,9 km en is 9 meter breed.  De veiligheid van zowel de piloten als de toeschouwers is gegarandeerd door een muur die het geluid van op de piste te verspreiden en op die manier sterk te dempen voor alles wat binnenin de piste ligt..   De binnenzijde van de piste bestaat uit een centrale en een benedenpaddock bestemd voor de gebruikers van het circuit, een aantal garageboxen en de burelen van de directie van het circuit.  

Het circuit van Croix-en-Ternois leent zich uitstekend voor testsessies en sportieve manifestaties, privé circuitdagen en vriendschappelijke ontmoetingen van clubs, mede door het ontwerp van de piste, een perfecte algemene zichtbaarheid op gans de piste en het sublieme veiligheidsniveau. Deze eigenschappen benadrukken de authenticiteit van dit circuit dat in feite het enige circuit is in gans Europa met een totaal overzicht over de piste ongeacht de standplaats van de toeschouwers.  Eind 2013 werd het circuit op diverse punten grondig aangepast qua bochten en breedte van het circuit. 

Het circuit zelf is goed bereikbaar en biedt geen noemenswaardige problemen qua pilotage.  Toch is het niet evident om er snel rond te gaan.  Het is in ieder geval een 'fysiek' circuit.   De bochten volgen elkaar in een duivels tempo op.  Ideaal voor training van de gevorderden of experts maar eveneens zeer geschikt voor beginners die hun eerste meters op het circuit willen rijden op een veilige manier. Er is mogelijkheid tot overnachting op de benedenpaddock.  Dit is de paddock rechts van de brug die leidt naar de centrale paddock.  Bij het plaatsen van tenten mogen geen piketten in de grond worden geslagen!  Elektriciteit en water is beschikbaar.

Een rondje op het circuit


Contactgegevens

Circuit de Croix-en-Ternois                    
RN 39
62130 CROIX EN TERNOIS

Tel  : 0033 321 03 30 13
Fax : 0033 321 03 27 20
info@circuitdecroix.com

http://www.circuitdecroix.com

Route

GPS coördinaten :  N50°22’43”, E02°17’48”

Google Maps

Hotels

Hotels in de buurt

Restaurants

Restaurants in de buurt